П`ятниця, 26.04.2024, 15:30

Державний навчальний заклад "Березанський професійний аграрний ліцей"

Меню сайту
Категорії розділу
Конкурси і фестивалі [28]
Конкурси і фестивалі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


07:53
ДНЗ «Березанський професійний аграрний ліцей» - на Форумі профтехосвіти

04 червня 2016 року відбувся Форум "Професійна освіта Київщини – інноваційна, конкурентоспроможна, інвестиційна" на базі відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України "Немішаївський агротехнічний коледж".

У заході взяли участь 22 професійно-технічних і 6 вищих навчальних закладів, які здійснюють підготовку кадрів за робітничими професіями. Представляли Державний навчальний заклад «Березанський професійний аграрний ліцей» 15 педагогічних працівників та учнівський колектив на чолі з директором Варакіним М. В.

На урочистому відкритті Форуму були присутні почесні гості: заступник голови Київської обласної державної адміністрації Kев Ревазович Парцхаладзе, голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності та релігій Анатолій Степанович Даниленко, директор Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДВНЗ "Університет менеджменту освіти" Олександр Пантелійович Ситніков, виконавчий директор спілки роботодавців міста Білої Церкви Іван Володимирович Чаус, депутати Київської обласної ради та районних рад, керівники районних державних адміністрацій.

Кращі представники професійно-технічних навчальних закладів – переможці обласних, всеукраїнських та міжнародних олімпіад, творчих конкурсів та конкурсів фахової майстерності крокували урочистою ходою перед численними глядачами цього надзвичайно цікавого Форуму професійної освіти. Було відзначено кращих із кращих представників навчальних закладів, які є гордістю профтехосвіти. Серед них – наші ліцеїсти: Хроленко Ірина – переможець Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!» в номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво» та Богданова Юлія, яка другий рік поспіль стала переможцем загальнонаціонального етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка.

В урочистій ході від ДНЗ «Березанський ПАЛ» взяли участь майбутні електромонтери: Віталій Кривошей, Михайло Коваленко та Владислав Яценко.

Ліцей представив свої досягнення та здобутки на виставці-презентації професійної освіти Київщини – композицію з чотирьох видів тіста (бісквітного, пісочного, дріжджового, листкового), виготовлену майстрами виробничого навчання з професії «Кухар» Дзень Т. І., Лялькою С. М., Висоцькою Н. Ф. Відвідувачі миттєво розібрали шоколадні мафіни, печиво «Подарункове», кулеб’яку, булочки з корицею, маком, яблуком, тістечка «Наполеон» та ін.

Неабиякий інтерес у гостей свята викликали майстер-класи за професіями, що демонстрували учні та педагоги навчальних закладів. Наш ліцей представив три майстер-класи.

Викладач спецдисциплін Пашук В. М. уміло та кваліфіковано проводив майстер-клас з виготовлення подовжувача, пояснюючи при цьому переваги вітчизняних складових електроприладів.

Не менш цікавим і оригінальним був майстер-клас зі складання серветок, на якому майстер виробничого навчання офіціантів Дзень Н. В. разом із ученицею Шереметою Яною представлено декілька варіантів складання паперових, а також серветок з натуральних тканин («Зірка» або «Азіатське віяло», «Водяна лілія», «Джонка», «Кручений шатер», «Елегантність» та ін.). Також було виконано сервірування столу «Святковий - до обіду» з урахуванням сучасних тенденцій.

Особливий творчий підхід до проведення майстер-класу з карвінгу виявили: керівник гуртка Бородиня С. О., викладач Лавріненко О. М. За допомогою спеціальних інструментів вони творили «дива» з овочів і фруктів. Звичайні овочі: редька, буряк і морква «перевтілювалися» у троянди, ківі – в коалу, з кабачків вийшла пара черевичків для Попелюшки, а з пекінської капусти - розкішний букет хризантем.

Величезна заслуга колективу однодумців – працівників ДНЗ «Березанський ПАЛ», які упродовж місяця готувалися до такого масштабного заходу і вболівали всією душею за представлення навчального закладу на належному рівні. Експозиція ліцею була в числі кращих – і підтвердженням цьому стало вручення диплома Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації директору ліцею Варакіну М. В. за перемогу у номінації «Традиції українського народу в сучасних професіях».

Колектив ліцею висловлює щиру подяку в. о. начальника відділу освіти Деменській М. І. – за надані транспортні послуги, а також нашим роботодавцям: директору ДП «Центр сертифікації та стандартизації насіння і садивного матеріалу» Пархоменку Ю. М. - за надану спонсорську допомогу для поїздки на Форум; приватному підприємцю Сироті Т. Д. - за допомогу у виготовленні костюмів та оформленні експозицій.

Проведений Форум професійно-технічної освіти ще раз підтвердив, що кваліфіковані робітники – це надійна міць і опора, запорука успішного розвитку та процвітання нашого міста, регіону і держави!

Заступник директора з навчально-виховної роботи Школьна Н. О

Заступник директора з навчально-виробничої роботи Мислик Г. О.

старший майстер Джура Ю. Б.

Категорія: Конкурси і фестивалі | Переглядів: 688 | Додав: DIANA002008 | Рейтинг: 5.0/1
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930