Субота, 20.04.2024, 01:55

Державний навчальний заклад "Березанський професійний аграрний ліцей"

Меню сайту
Категорії розділу
Конкурси і фестивалі [28]
Конкурси і фестивалі
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


08:41
«Давайте замислимося або цікаві теми для розмов…» (роздуми соціального педагога Баліцької Наталії Вячеславівни)

Спілкування – це одна із звичайних, але важливих компонентів у житті людини. Проте, майже у кожного можуть виникати труднощі у виборі цікавих тем для розмови. Скажу відверто, що це абсолютно не залежить від того, чи ви товариська людина чи - приємна людина, чи ви спілкуєтеся зі знайомими чи незнайомими людьми… Часто на фразі «Доброго дня! Як ваші справи?» розмова і закінчується.

Поміркувавши, я зрозуміла одну річ: складного у спілкуванні нічого немає, а слід лише знайти «зачіпку» і знати кілька секретів спілкування зі співрозмовником. На мою думку, можна розпочати з …

 

Головні «опції»,

які потрібно використовувати у спілкуванні з абсолютно усіма категоріями людей

 

Почнемо! Не зважаючи на вік, стать, статус людини, кожен повинен розуміти, що:

1. Кожна людина любить своє імя! Ні, я не жартую! Звертайтеся до співрозмовника по імені/імені, по батькові. Це і буде ваша перша «зачіпка», яка допоможе вам налагодити «контакт» зі співрозмовником.

 2. Не давайте людині зрозуміти, що у вас поганий настрій або якісь проблеми! Адже все це є тягарем для вас. То ж ви хочете поділитися цим «тягарем» з іншими? Не думаю, що комусь це сподобається. Зазвичай, це дратує людей.

3. Кожен любить говорити про себе! І хоча цей вислів звучить егоїстично, але це правда! Людям не подобаються так звані «нарциси». Якщо у спілкуванні зі співрозмовником ви постійно говоритимете про себе, то «автоматично» людині стає з вами не цікаво. Спитайте у співрозмовника про його життя, захоплення, хобі, улюблені книги чи музику.

4. Потрібно розуміти, що розмова з друзями, знайомими та малознайомими людьми дещо відрізняється! Навряд чи ви скажете «Привіт!» малознайомій людині. Натомість, це привітання абсолютно коректне у спілкуванні із друзями. Тому, якщо це добре знайома вам людина, поцікавтеся тим, що відбулося у неї за той час, який ви не бачилися. Якщо це не знайома вам людина, то варто пригадати пункт 3, знайти «зачіпку» і вийти на спільну тему, яка вас обєднає, яка буде цікавою для вас обох. Акцентуація має бути на слові «спільний». Як тільки ви знайшли спільну тему для розмови (робота, навчання, інтереси, захоплення), не відпускайте її!

5. Категорично не потрібно перебивати співрозмовника! Тут все зрозуміло…

6. Намагайтеся не просто слухати, а чути співрозмовника! Не «чіпляйтеся» за слова. Памятайте, що є слово, а є реакція на це слово. Часто, це дві різні речі!  Тому, завжди потрібно намагатися спіймати саму суть розмови. Тоді не буде непорозумінь, а теми будуть «литися рікою» самі по собі.

7. Завжди майте свою точку зору! Ви будете цікавими тоді, коли ви висловлюєте свою власну думку з того чи іншого приводу. Причому… тут така дуже тонка річ… Для того, щоб ваша бесіда зі співрозмовником не перетворилася на конкуренцію двох чи більше людей (на кшталт «Я знаю краще» чи «Твоя думка є невірною!»), намагайтеся аргументовано висловлюватися, але не доводити бесіду до конфлікту!

8) Не пліткуйте! Плітки – це приниження людини. Співрозмовнику буде важко довіритися вам, якщо він чутиме, що ви погано висловлюєтеся про того, з ким ви вже спілкувалися раніше. Він буде думати, що і про нього ви дозволите собі говорити некоректно. Тому спілкування може перетворитися у безглуздий потік підбору тем для розмови.

 

Дотримуючись цих нескладних правил, ви маєте всі шанси стати приємним співрозмовником, якого не соромно буде запросити в будь-яку компанію!

 

Головне – поводьтеся природно!

Переглядів: 388 | Додав: bpal | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031