Субота, 15.08.2020, 00:57

Державний навчальний заклад "Березанський професійний аграрний ліцей"

Меню сайту
Категорії розділу
Конкурси і фестивалі [28]
Конкурси і фестивалі
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Поурочно-тематичний план групи №16

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

 

ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

 

ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«БЕРЕЗАНСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ АГРАРНИЙ ЛІЦЕЙ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОУРОЧНО-ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН

 

Предмет Охорона праці

Курс Перший

Група 16

Професія 5122 Кухар

5123 Офіціант

Викладач Осадча Валентина Іванівна

 

Поурочно-тематичний план складено за ДСПТО 5122-НО.55.3.-5- 2007

5123.ОН.55.50-2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017-2018 н. р.

ЗАТВЕРДЖУЮ

Заступник директора з

навчально-виробничої роботи

______________Г. О. Мислик

«___»_________20___р.

 

 

Назва теми

Кількість год. за планом

Назва теми уроку

 

1

Правові та організаційні основи охорони праці

 

4

Урок № 1-2:Правові та організаційні основи охорони праці. Мета та завдання охорони праці.

Урок№ 3-4: Інструктування з безпеки праці. Поняття про виробничий травматизм і профзахворювання.

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

Основи безпеки праці у галузі. Загальні відомості про потенціал небезпек. Психологія безпеки праці. Організація роботи з охорони праці

 

 

 

 

 

 

 

10

Урок № 5-6: Загальні відомості про організацію роботи з охорони праці на виробництві. Зони небезпеки, написи, сигнальні фарбування, знаки безпеки.

Урок № 7-8: Шкідливі й небезпечні виробничі фактори. Засоби колективного та індивідуального захисту

Урок № 9-10: Вимоги безпеки праці при експлуатації машин, механізмів, які відносяться до професії кухаря. Обладнання робочих місць.

Урок № 11-12: Вимоги безпеки праці експлуатації машин, механізмів, обладнання та устаткування, які відносяться до професії офіціанта. Дії працівників під час виникнення небезпечної ситуації.

Урок № 13-14: Фізіологічна та психологічна основа трудового процесу. Психофізичні фактори умов праці та їх вплив на безпеку праці.

 

 

 

3

Основи пожежної безпеки. Вибухонебезпека і вибухозахист виробництва

 

 

 

4

Урок № 15-16: Виникнення пожеж. Горіння речовин і способи його припинення. Вогнегасильні речовини.

Урок № 17-18: Гасіння та профілактика пожеж. Теоретичні основи механізму горіння та вибуху.

 

 

 

4

 
 

Основи електробезпеки

 

 

 

4

Урок № 19-20: Ураження електричним струмом. Звільнення потерпілого від дії електричного струму.

Урок № 21-22: Класифікація виробничих приміщень. Допуск до роботи з електрикою і електрифікованими машинами. Засоби захисту в електроустановах.

 

 

5

Основи гігієни праці та виробничої санітарії. Медичні огляди.

 

 

4

Урок № 23-24: Поняття про гігієну праці. Фізіологія праці.

Урок № 25-26: Основні гігієнічні особливості праці. Опалення, вентеляція, кондиціонування, освітлення приміщень. Медичні огляди.

 

 

 

6

 

Надання першої допомоги потерпілим при нещасних випадках

 

 

3

Урок № 27-28: Послідовність принципи і засоби надання першої допомоги. Способи реанімації..

Урок № 29: Перша допомога потерпілим при нещасних випадках

 

Залік

1

Урок №30: Залік

Всього: 30 годин

             

 

РОЗГЛЯНУТО

на засіданні методичної комісії викладачів та майстрів виробничого навчання по підготовці кухарів, продавців продовольчих товарів, офіціантів ДНЗ «Березанський професійний аграрний ліцей »

(протокол №__від__________)

 

Голова методичної комісії

_____________

 

«___»_________ 2017 року

ПОГОДЖЕНО

Методист ДНЗ «Березанський профе-

сійний аграрний ліцей»

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________Л.Г.Шулак

 

 

«___»_________ 2017 року

 

 

 

 

< НАЗАД

 

 

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31